Vakantiehuis of Villa op Fuerteventura

Als u op Fuerteventura het gevoel wilt hebben in uw eigen tweede huis te verblijven, dan kunt u kiezen voor een vakantiehuis of villa. Zij beschikken vaak over een tuin en een zwembad, en bieden u, ook als groep, rust, ruimte, privacy en vaak ook comfort. Overweegt u vooral de combinatie met een huurauto.

Wat is het voordeel van het (zelf) boeken van een vakantiehuis of villa op Fuerteventura?

Als u tijdens uw vakantie het gevoel wilt hebben in uw eigen tweede huis te verblijven, dan is het huren van een vakantiehuis of villa dé oplossing. U vindt hier meer rust, ruimte, privacy en comfort dan in een hotel of appartement. Niet alleen heeft u de beschikking over ruimere kamers, maar zeker in de villa’s treft u meestal een luxueuzere inrichting en vaak een eigen tuin aan. Over het algemeen kunt u niet terugvallen op gemeenschappelijke voorzieningen. U deelt in alle vrijheid zelf uw dag in, waarbij u kiest wanneer, wat en waar u gaat eten. Onder andere dit aspect maakt dergelijke accommodaties ook zeer geschikt als onderkomen voor een langer verblijf op Fuerteventura. Zo ontloopt u het gevoel in een vakantiekolonie te zijn. Houdt u rekening met de prijzen, die bij het afzonderlijk boeken van een ticket en een accommodatie meestal duurder uitvallen dan wanneer u dat combineert.

Is het mogelijk om een vakantiehuis of villa met privézwembad te boeken?

Op een eiland als Fuerteventura kan een zwembad welkome verfrissing bieden. Het is als huurder van een vakantiehuis of villa mogelijk te beschikken over een privézwembad, waarin u op elk moment van de dag (nacht) kunt vertoeven. Diverse aanbieders spelen in op deze behoefte en hebben accommodaties met een privézwembad in hun assortiment opgenomen.

Hoe regelt u de vlucht naar Fuerteventura?

Wie zelf rechtstreeks een vakantiehuis of villa boekt moet ook voor de vlucht ernaartoe zorgen. U kunt daarvoor terecht bij ticketvergelijkingswebsites, waarop niet alleen prijzen, maar ook vertrektijden en maatschappijen overzichtelijk worden gepresenteerd. Bovendien is het mogelijk om rechtstreeks bij de vliegmaatschappijen te boeken. Vanuit Nederland voeren onder meer Transavia en TUIfly directe vluchten naar Fuerteventura uit.

Wat heeft u naast een vakantiehuis en vlucht nog meer nodig?

Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart volstaat als u niet langer dan 90 dagen op Fuerteventura wilt verblijven. Voor een langere periode moet u tijdens de eerste maanden bij het consulaat op Tenerife een Spaans sofinummer en een Residency Permit aanvragen. Ook kunt u dat vooraf thuis al regelen via de Spaanse ambassade in Den Haag, Amsterdam of Brussel. Het is natuurlijk belangrijk dat uw reisverzekering de gehele periode van kracht, maar ook toereikend is. Checkt u daartoe vooraf of deze in combinatie met uw ziektekostenverzekering volstaat. Sinds 2014 zijn namelijk forse wijzigingen opgetreden in de vergoedingsregels voor ziektekosten die in het buitenland zijn gemaakt. Bij het pakken van uw koffer laat u zich natuurlijk leiden door het soort vakantie en het te verwachten weer. Gaat u voor uzelf na of u ook een auto wilt huren. Met name als uw verblijf nogal rustig en afgelegen ligt en niet beschikt over gemeenschappelijke voorzieningen, kan deze goed van pas komen. U kunt het beste al in Nederland een vergelijking van de prijzen en voorwaarden van de diverse (grote) aanbieders maken.

Andere vakantiemogelijkheden

Foto’s van Vakantiehuizen & Villa's

Onze aanbevelingen voor vakantiehuizen en villa's op Fuerteventura

Fuerteventura Privat 10+ Bekijk aanbod

Bekijk villa's die u in combinatie met vlucht kunt boeken