Plaatsen op Fuerteventura

Het toerisme op Fuerteventura concentreert zich rond de grotere badplaatsen. Vind hier meer informatie over de populairste (vakantie)plaatsen op Fuerteventura.

Corralejo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Corralejo ligt aan de Noordoostkust van Fuerteventura, op ongeveer veertig autominuten van het vliegveld. Het voormalige vissersdorp is eind vorige eeuw tot een populaire badplaats uitgegroeid waar toeristen uit verschillende landen, maar vooral Engelsen, hun vakantie vieren.

Lees meer over Corralejo

Caleta de Fuste

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vakantieplaats ‘Caleta de Fuste’, ook wel ‘Costa Caleta’ of ‘El Castillo’, ligt aan de Oostkust, hemelsbreed enkele kilometers (vrijwel) pal zuid van de landingsbanen van het vliegveld van Fuerteventura. Voor veel gezinnen met kinderen is dit een favoriete bestemming.

Lees meer over Caleta de Fuste

Jandía

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Jandía is de naam van het schiereiland en de grootste vakantieplaats van zuid Fuerteventura. Hier ligt het langgerekte vakantieoord Jandía Playa en het vaak in één adem genoemde vissersdorp Morro Jable.

Lees meer over Jandía

Costa Calma

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Costa Calma is een langgerekte vakantieplaats aan de zuidoostkust van Fuerteventura. Het heeft geen oude kern meer omdat die volledig plaatsgemaakt heeft voor nieuwbouw. Ook een gezellige strandpromenade ontbreekt. Costa Calma betekent ‘rustige kust’ dat met name op het nachtleven van toepassing is.

Lees meer over Costa Calma

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Esquinzo

Bron: Hansueli Krapf, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Esquinzo is een nieuw vakantieoord, zes kilometer ten noorden van Jandía. Het wordt ook wel de ‘hotelwijk van Jandía’ genoemd omdat het voor grootste gedeelte uit enorme (all inclusive) hotelcomplexen en uitgestrekte vakantieclubs bestaat.

Lees meer over Esquinzo

Puerto del Rosario

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Puerto del Rosario is sinds 1860 de hoofdstad van Fuerteventura. De stad telt ongeveer 20.000 inwoners en ligt aan de Oostkust, vlakbij het vliegveld. Puerto del Rosario heeft naast overheidsinstellingen ook een grote handels- en passagiershaven, die een belangrijke economische functie voor het eiland vervult.

Lees meer over Puerto del Rosario

La Oliva

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De plaats La Oliva in het noorden van Fuerteventura was van de 17de tot de 19de eeuw het politieke centrum van Fuerteventura.

Lees meer over La Oliva