Vervoer op Fuerteventura

Fuerteventura heeft een goed onderhouden weggennet. De auto is hier een zeer geschikt vervoermiddel maar ook vervoer per taxi of bus is prima geregeld.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op het vliegveld, maar ook in de grote badplaatsen en in de grotere accommodaties zijn autoverhuurbedrijven gevestigd. Wilt u direct bij aankomst over een huurauto beschikken, dan is het (zeker gedurende het hoogseizoen) aan te raden deze voorafgaand aan uw reis online te reserveren. U betaalt dan vaak zelfs een lagere prijs en de auto staat voor u klaar wanneer u op het vliegveld aankomt. De meeste bedrijven hanteren voor de bestuurder een minimumleeftijd van 21 jaar en een bezit van het rijbewijs van minstens een jaar. Vaak wordt een borgstelling gevraagd in de vorm van een getekende creditcard voucher. Bij inlevering van de (onbeschadigde) auto krijgt u deze voucher retour. Controleer samen met de verhuurder de auto op eventuele beschadigingen vóór u hem in ontvangst neemt en doe dit ook als u hem inlevert. Het is raadzaam niet alleen de prijzen van meerdere verhuurbedrijven te vergelijken, maar vooral wat er voor de genoemde prijs wordt geleverd: verzekering(en), eigen risico, afkoop bij diefstal of schade, enz.

Het wegennet van Fuerteventura is uitstekend onderhouden en het verkeer is rustig. Omdat het wegennet de laatste jaren flink is uitgebreid zijn veel wegenkaarten gedateerd. In sommige afgelegen gebieden zijn nog onverharde wegen die alleen met een jeep begaanbaar zijn.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met een geldig motorrijbewijs kunt u op Fuerteventura een motor huren. Het dragen van een helm is verplicht. Het huren van een scooter is ook mogelijk. Overdag dient u op motor en scooter met licht aan te rijden. Doordat de rijwind de zonnewarmte afkoelt, kan een onbeschermde huid ongemerkt snel verbranden, vergeet de zonnebrandcrème dus niet.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vervoer per taxi is op Fuerteventura redelijk betaalbaar en makkelijk te krijgen. U kunt een taxi (laten) bellen of op straat aanhouden. Bovendien hebben alle vakantieplaatsen één of meer taxistandplaatsen. Vaak hangt hier ook een tarievenlijst waar de prijzen voor standaardritten op worden vermeld. Voor kortere ritten gaat de taximeter aan, voor langere afstanden wordt meestal van tevoren een prijs afgesproken. Voor ritten na 22 uur gaat de prijs omhoog.

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het busvervoer op Fuerteventura is uitstekend geregeld. Treinen zijn er niet, maar moderne airconditioned bussen van busmaatschappij Tiadhe brengen u tegen een zeer betaalbaar tarief van en naar de hoofdstad en de belangrijkste toeristencentra. Ritten naar plaatsen in het binnenland worden veel minder frequent gereden, op zon- en feestdagen vaak zelfs helemaal niet. De bussen rijden niet altijd volgens de dienstregeling die bij de bushalte hangt. Informeren bij de dichtstbijzijnde winkel biedt meer zekerheid over de werkelijke vertrektijden. Actuele dienstregelingen zijn af te halen bij de busstations en sommige toeristenbureaus of uit te printen op de website van de busmaatschappij. U kunt betalen in de bus of van te voren een buskaart kopen bij een busstation of in sommige kiosken.