Vliegreis en tijd

De vliegreis van Amsterdam (Schiphol) naar Fuerteventura (El Matorral Airport) duurt 4 tot 4,5 uur. Op Fuerteventura is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De reistijd naar Fuerteventura bedraagt vier en een half uur. Het hele jaar door vliegen chartermaatschappijen van diverse Europese vliegvelden naar Fuerteventura.

Vliegveld

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het vliegveld van Fuerteventura El Matorral Airport (FUE) ligt aan de oostkust, vijf kilometer ten zuiden van Puerto del Rosario. De moderne luchthaven is niet groot maar verwerkt desondanks jaarlijks ongeveer vijf miljoen passagiers. Een café, een geldautomaat zijn natuurlijk aanwezig evenals autoverhuurbedrijven. Deze laatste hebben ook een balie die uitkomt bij de bagagehal, zodat u al een huurauto kunt regelen terwijl u op uw bagage wacht.

Vluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Nederland vliegen onder andere Transavia en TUIfly rechtstreeks naar Fuerteventura.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het is op Fuerteventura het hele jaar door één uur vroeger dan in Nederland en België.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor uw reis naar Fuerteventura heeft u een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID) nodig. Net als in Nederland geldt op het eiland een identificatieplicht. U moet zich op verzoek van bevoegd gezag altijd kunnen legitimeren. Wanneer u een reisdocument kwijtraakt kunt u terecht bij het Nederlands en Belgisch consulaat in Tenerife, tel: 0034 922.241.193. Wilt u langer blijven dan 3 maanden dan dient u te beschikken over een Spaans sofinummer en een Residency Permit Deze kunt u aanvragen bij de Spaanse ambassade in Brussel, Den Haag en Amsterdam of bij het consulaat in Tenerife.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op een economy class vlucht naar Fuerteventura mag in het algemeen per persoon (ouder dan twee jaar) maximaal één koffer van 20 kilo meegenomen worden. Verder is één stuk handbagage toegestaan, dat niet groter mag zijn dan 40x30x12 cm³. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben andere voorwaarden dus check dit vooraf. In verband met de veiligheidmaatregelen gelden voor de bagage strenge regels. In de handbagage mag u bijvoorbeeld geen (zak)messen of meer dan een bepaalde hoeveelheid vloeistoffen (shampoo e.d.) meenemen. Op de sites van Rotterdam-Airport en Schiphol Amsterdam worden de actuele voorschriften duidelijk opgesomd. Deze voorschriften zijn voor alle luchthavens hetzelfde. In de wintermaanden kan het op Fuerteventura best fris zijn. Dit geldt zomers ook voor de avonden en in aircontioned restaurants. Neem naast zonnebrandmiddel en stevige wandelschoenen dus wat warme kleding mee.