Betancuria

In een vruchtbaar en beschut dal van het Betancuriamassief ligt Fuerteventura’s voormalige hoofdstad schilderachtig tegen een helling opgebouwd.

Betancuria is de historische hoofdstad van Fuerteventura. Het museum ‘Arqueológico Betancuria’ is gewijd aan de geschiedenis van deze plaats en het eiland. Betancuria is druk bezocht. Om in alle rust van haar schoonheid te genieten bezoekt u deze plaats vroeg in de ochtend of juist in de namiddag, wanneer de ondergaande zon de straten verlicht.

Monumentenzorg

Betancuria is tot monument verklaard waarin tal van culturele erfgoederen te bezichtigen zijn als de voorname burgerwoningen met karakteristieke balkons in Canarische stijl, adellijke paleizen en de uit 1426 daterende prachtige parochiekerk Santa Maria de Betancuria. Dit is de vroegste kerk van de Canarische eilanden. Ieder uur wordt een rondleiding gegeven langs de heiligen en Maria-afbeeldingen, het indrukwekkend beeldhouwwerk en de fijne houtbewerkingen.

Uitkijkpunt

Even ten noorden van Betancuria, op het uitkijkpunt ‘Mirador de Morrovelosa’ heeft u een prachtig zicht over Fuerteventura en bij goed weer zelfs over buureiland Lanzarote.

Foto’s van Betancuria

Ligging