Isla de los Lobos

Isla de los Lobos is een onbewoond eiland op 30 minuten varen van Fuerteventura. Op het eiland zijn weinig tot geen voorzieningen, dus neem bij een bezoek voor de zekerheid drinkwater mee.

Isla de los Lobos is 6 km² groot en bedekt met duinen, zoutpannen en kleine vulkaankegels. De vulkaan ‘La Caldera de Lobos’ is met 127 m het hoogste punt. U bereikt de kraterrand van deze oude vulkaan na een korte maar stevige klim.

El Puertito

El Puertito is het enige bebouwde plekje op Los Lobos met een klein authentiek restaurant dat onregelmatige openingstijden heeft. Om hier te komen volgt u de borden ‘Puertito’. Vanaf de aanlegplaats van de boot is het ongeveer tien minuten wandelen.

Vuurtoren

Een wandeling rond het eiland neemt drie tot vier uur in beslag. Tijdens deze tocht komt u op de noordelijke punt langs een verlaten vuurtoren. Wanneer u op het platform naast de vuurtoren klimt, hebt u een mooi uitzicht op het naastgelegen eiland Lanzarote.

Natuurpark

Een groot deel Isla de los Lobos wordt in beslag genomen door het natuurreservaat ‘Parque Natural Islote de Lobos. Hier groeien veel verschillende plantensoorten en scharrelen talloze bijzondere vogels rond.

Foto’s van Isla de los Lobos

Ligging