Caleta de Fuste

Vakantieplaats ‘Caleta de Fuste’, ook wel ‘Costa Caleta’ of ‘El Castillo’, ligt aan de Oostkust, hemelsbreed enkele kilometers (vrijwel) pal zuid van de landingsbanen van het vliegveld van Fuerteventura. Voor veel gezinnen met kinderen is dit een favoriete bestemming.

De plaats heeft geen oud centrum maar bestaat uit wijken met enorme bungalowparken omgeven door fraaie tuinen. In de moderne jachthaven ‘Puerto del Castillo’ leggen vissersboten, luxueuze jachten en gigantische cruiseschepen aanleggen.

Mooi strand

Het aangelegde strand ‘Playa del Castillo’ heeft goudgeel zand en ligt aan een halvemaanvormige baai. Het water is rustig en het blijft heel lang ondiep; ideaal dus voor kleine kinderen en beginnende surfers. Aan het strand en rond de haven liggen talloze winkels, restaurants, bars, cafés.

El Castillo

Deze plaats wordt ook wel ‘El Castillo’ genoemd vanwege de vestingtoren ’Castillo de Fuste’, die in 1740 is opgetrokken ter verdediging tegen aanvallen van piraten. Tegenwoordig staat deze blikvanger midden in een vakantiecomplex.

Golfbanen en pretpark

In Caleta de Fuste zijn twee 18 holes golfcourses. Rond de golfbanen liggen luxe appartementen, hotels, het winkelcentrum Atlántico, een grote bioscoop en een bowlingcentrum. Aan het strand ligt pretpark ‘Hipo Park’. Hier kunnen kinderen zich uitleven op glijbanen, springkussens, trampolines, een grote vijver en andere attracties.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Fuerteventura:

Foto’s van Caleta de Fuste

Populaire accommodaties in Caleta de Fuste

Barceló Fuerteventura Castillo 8.1
6 aanbieders
vanaf €241
Sheraton Fuerteventura Beach Golf & Spa Resort 8.9
7 aanbieders
vanaf €658
Elba Castillo San Jorge & Antigua 8
4 aanbieders
vanaf €501

Bekijk alle 27 accommodaties in Caleta de Fuste

Ligging