Corralejo

Corralejo ligt aan de Noordoostkust van Fuerteventura, op ongeveer veertig autominuten van het vliegveld. Het voormalige vissersdorp is eind vorige eeuw tot een populaire badplaats uitgegroeid waar toeristen uit verschillende landen, maar vooral Engelsen, hun vakantie vieren.

‘Flag beach’ is het populairste strand van Corralejo. Het ligt achter de duinen van Corralejo en is langgerekt met zilverwit zand. Dit strand is zeer populair bij wind- en kitesurfers en gezinnen met kinderen. Het strand loopt geleidelijk af in de zee waardoor kinderen hier rustig kunnen pootje baden. Ligstoelen, parasols en surfmateriaal zijn te huur. Meer naar het zuiden ligt ’Playa de Pozo’, dat veel gebruikt wordt door naturisten.

Authentieke charme

Rond de oude haven van Corralejo zijn visserswoningen omgebouwd tot restaurant, café of winkel. Doordat de gevel intact is gelaten is de authentieke charme enigszins bewaard gebleven. De rest van het straatbeeld wordt bepaald door meer of minder moderne hotels, appartementencomplexen supermarkten en discotheken, die reiken tot aan het beschermde duingebied. Het verbod op hoogbouw en de vele kleuren, boogconstructies en torentjes verminderen het gevoel van massaliteit.

Haven

In ’Puerto de Corralejo’, de haven, is het een drukte van belang. Naast vissersboten en zeiljachten meren ook veerboten aan, die van en naar Lanzarote en Isla de los Lobos varen. Boottochten boekt u in de hotels of bij de loketjes in de jachthaven.

Attractiepark ‘Baku’

Aan de rand van Corralejo vindt u vertier bij het grote attractiepark ‘Baku’. Het herbergt een groot zwemparadijs, overigens met onverwarmde zwembaden en een speeltuin. Hiernaast is er een scala andere attracties zoals een klimmuur, minigolfbaan, paintballpark en een amusementhal. Ook na zonsondergang kunt u hier terecht op de bowlingbaan, het bingocentrum en een theaterrestaurant. Naast het atractiepark Baku ligt een redelijk volwaardige dierentuin ’Animal Experience’ waar naast landdieren ook zee(zoog)dieren in diverse aquaria te bezichtigen zijn.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Fuerteventura:

Foto’s van Corralejo

Populaire accommodaties in Corralejo

H10 Ocean Suites 8.8
10 aanbieders
vanaf €572
Las Marismas 8.1
9 aanbieders
vanaf €400
Labranda Bahia de Lobos 8.7
10 aanbieders
vanaf €581

Bekijk alle 40 accommodaties in Corralejo

Ligging