Jandía

Jandía is de naam van het schiereiland en de grootste vakantieplaats van zuid Fuerteventura. Hier ligt het langgerekte vakantieoord Jandía Playa en het vaak in één adem genoemde vissersdorp Morro Jable.

In Jandía Playa staan veel hotels en appartementencomplexen, waarvan een deel aan of vlakbij het strand. De gebruikelijke winkelcentra met boetieks, parfumerieën, elektronica- en sieradenwinkels, ontbreken niet. Het nachtleven is heel aardig met bars, cafés en discotheken.

Goudgeel strand met vuurtoren

De grootste trekpleister van Jandía Playa is echter het brede goudgele strand ‘Playa del Matorral’. Het is een druk strand met uitgebreide voorzieningen. De zee is hier vrij rustig dus ook geschikt voor kinderen. De statige vuurtoren, ‘Faro de Matorral’ markeert het zuidelijkste puntje van Fuerteventura. Het natuurgebied achter de vuurtoren is beschermd vanwege de aanwezigheid van zeldzame zoutminnende planten.

Vissersdorp Morro Jable

Op loopafstand van Jandía Playa ligt het pittoreske vissersdorp Morro Jable. Het is de slaapstad van veel werknemers van de hotels in Jandía Playa. Maar ook het toerisme heeft hier voet aan de grond gekregen, zij het niet in die mate als in Jandía Playa. Naast de smalle straten op de berghelling zijn appartementen gebouwd en het vissershaventje heeft plaats gemaakt voor een nieuwe versie.

Authentieke sfeer

Toch brengen de vissers hier laat in de middag nog steeds hun vis binnen. Als vanouds ontmoeten ze elkaar op de plaza’s in het dorp en bespreken op bankjes in de schaduw van de grote bomen de dag terwijl zij de toeristen met een schuin oog gade te slaan. Ondanks de toeristische ontwikkelingen in het dorp zijn de authenticiteit en eigen sfeer goed behouden gebleven.

Morro Jable heeft een klein strand ’Playa de Cebada’ dat geleidelijk afloopt in de zee en waar het meestal veilig is om te zwemmen. Het strand loopt vloeiend over in het grote buurstrand ‘Playa del Matorral’.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Fuerteventura:

Foto’s van Jandía

Populaire accommodaties in Jandía

SBH Maxorata Resort 7.1
7 aanbieders
vanaf €531
SBH Club Paraiso Playa 8
4 aanbieders
vanaf €586
Riu Palace Jandia 8.9
6 aanbieders
vanaf €1016

Bekijk alle 35 accommodaties in Jandía

Ligging