Costa Calma

Costa Calma is een langgerekte vakantieplaats aan de zuidoostkust van Fuerteventura. Het heeft geen oude kern meer omdat die volledig plaatsgemaakt heeft voor nieuwbouw. Ook een gezellige strandpromenade ontbreekt. Costa Calma betekent ‘rustige kust’ dat met name op het nachtleven van toepassing is.

Naast een ‘standaard’ modern winkelcentrum vindt u verspreid over Costa Calma nog wat andere winkels en eetgelegenheden. Op woensdag- en zondagochtend is de toeristische markt waar zonnebrillen, kleding en souvenirs te koop worden aangeboden Discotheken moet je met een nachtkaarsje zoeken in Costa Calma.

Ruime opzet

Costa Calma is ruim opgezet en brandschoon. De gebouwen zijn laag gehouden en langs de doorgaande weg en rond de complexen zijn groenzones aangelegd.

Gezinnen

Costa Calma ligt aan het begin van de ’Playas de Sotavento de Jandía’. Vanwege deze prachtige en kindvriendelijke langzaam in zee aflopende stranden, die vaak direct achter de accommodaties liggen is Costa Calma geliefd bij gezinnen en surfers. Zonnebedden en parasols zijn te huur.

Windsurfers

Wat meer naar het zuiden begint het windsurfdomein. Beginnende surfers oefenen in de kniediepe lagune van de ‘Playa de Sovento’, ervaren surfers gaan naar open zee. Vanwege de gunstige wind, die laat in de middag behoorlijk aanwakkert, vinden hier ieder jaar surfwedstrijden plaats.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Fuerteventura:

Foto’s van Costa Calma

Populaire accommodaties in Costa Calma

SBH Monica Beach 7.3
10 aanbieders
vanaf €518
SBH Costa Calma Beach Resort 7.4
10 aanbieders
vanaf €521
H10 Tindaya 8.9
10 aanbieders
vanaf €433

Bekijk alle 22 accommodaties in Costa Calma

Ligging