Entertainment op Fuerteventura

Op Fuerteventura is van alles te doen. Zo heeft het eiland verschillende attractieparken, dierentuinen en kartbanen waar jong en oud zich kan vermaken.

Dierentuinen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het exotische ‘Oasis Park’, heeft een botanische cactustuin en een dierenpark. Het ligt vlakbij het vissersdorp ‘La Lajita’ aan de zuidoostkust en is rondom een tuincentrum gebouwd. Hier worden sierplanten gekweekt en verkocht. In het mooi aangelegde dierenpark huist een groot aantal verschillende vogelsoorten, waaronder exotische als toekans, pelikanen en flamingo’s. Daarnaast zijn krokodillen, apen, zebra’s en giraffen te zien en u kunt shows met papegaaien, roofvogels, krokodillen en zeeleeuwen bezoeken. Voor kinderen is een speeltuin, kinderboerderij en dikke pret tijdens een ritje op een kameel. Een gratis ‘junglebus’ rijdt u van en naar de botanische tuin, die een stukje verderop ligt. Hier groeien naast meer dan tweeduizend verschillende soorten cactussen, een dwarsdoorsnee van de andere plantensoorten die op Fuerteventura te vinden zijn.

Een andere en veel kleinere dierentuin ligt in de plaats Jandía Playa. Hier loopt u langs volières met tropische – en roofvogels, en verblijven van knaagdieren, kangoeroes, walibi’s, lama’s en één grote python. Dierentuin ‘Animal Experience’ ligt naast het grote water- en attractiepark ‘Baku’ in Corralejo. Hier zijn vogels, reptielen en andere dieren te bewonderen. In een aquarium zwemmen haaien en roggen, rond een half gezonken piratengaljoen.

Waterpretpark

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Groot familie-waterpretpark ‘Baku’ ligt aan de rand van Corralejo en biedt vermaak voor jong en oud. Belangrijke attractie is het zwemparadijs met acht glijbanen. Daarnaast vindt u een golfslagbad, watervallen en een extra diep zwembad. De baden zijn onverwarmd, wat gedurende de wintermaanden wellicht oncomfortabel is. Faciliteiten als kluisjes, kleedkamers en zonnestoelen zijn aanwezig. Behalve waterpret valt in ‘Baku’ nog veel meer te beleven in de speeltuin en het paintballpark, op de klimmuur en de minigolfbaan en in de amusementshal. U kunt zich hier gemakkelijk een hele dag vermaken en ook in de avond is er genoeg te doen op de bowlingbaan, in het bingocentrum en bij het theaterrestaurant ‘Rodizo’.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Attractieparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de haven van Caleta de Fuste ligt de drijvende ‘Oceanarium Explorer’. Bezoekers maken hier kennis met de kleine zeedieren, planten, vissen en zeehonden die in de zee rond Fuerteventura voorkomen. In het ‘octopushuis’ worden demonstraties gegeven met inktvissen. Na een rondleiding is het tijd voor een tochtje op zee in een boot met glazen bodem. In dezelfde kustplaats ligt kinderpretpark ‘Hipo Park’. De kids vermaken zich hier op de grote vijver met kleine bootjes. Ook kunnen zij op springkussens of een trampoline, in een ‘fun house’ en andere attracties terecht.

Karten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de rand van hoofdstad Puerto del Rosario ligt de kartbaan van Gran Karting Fuerteventura. Hier kunnen jong en oud hun race- en stuurkunsten vertonen in kleine of grote(re) karts. Op het terrein is een bar met een terras van waar u mooi uitzicht heeft over de oceaan en tegelijkertijd de kartbaan in de gaten kunt houden. Hier worden drankjes, snacks en zelfs maaltijden geserveerd.

Ook vissersdorp El Cardon heeft een kartbaan: Karting El Cardon. Deze baan heeft een lengte van 1500 meter waar lange rechte stukken en scherpe bochten elkaar afwisselen. Ook hier zijn verschillende formaten karts, zodat zowel volwassenen als kinderen vanaf vijf jaar de spanning van het karten kunnen beleven. Toeschouwers genieten van de hapjes en drankjes die in de cafetaria worden geserveerd.