Excursies op Fuerteventura

Fuerteventura kunt u op veel verschillende manieren verkennen, bijvoorbeeld tijdens een jeepsafari of bustour. Ook een kamelensafari of boottocht behoren tot de mogelijkheden.

Jeepsafari

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor avontuurlijke tochten door de ruigere delen van het binnenland en langs de afgelegen kusten huurt u een jeep of boekt u een jeepsafari. U verkent weggetjes die voor gewone auto’s niet of nauwelijks begaanbaar zijn. Echt ‘off-road’ rijden is overigens vanwege de natuurbescherming niet toegestaan. Bij een georganiseerde jeepsafari rijden de voertuigen in colonne langs bezienswaardige plaatsen en is drinkwater en een lunch vrijwel altijd inbegrepen.

Eilandtour per bus

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met een eilandtour rijdt u per bus in een dag rond het eiland. Een gids laat u de interessantste plekjes zien en vertelt over achtergrond van deze bezienswaardigheden en de historie van Fuerteventura. De route voert langs vulkaanlandschappen en door steden en dorpen zoals Pajara, Larajes en Tarralalejo en de oude hoofdstad Betancuria. Onderweg stopt de bus bij enkele uitzichtpunten. Een eilandtour per bus is vrijwel altijd inclusief lunch.

Kamelensafari

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een kamelensafari blijft een avontuur, voor jong en oud. Bij dieren- en plantenpark Oasis Park staan de kamelen voor u klaar. Een houten tuig dat over de rug van de kameel heen loopt, biedt een zitplaats aan beide zijden van de kameel. De karavaantocht wordt geleid door een drijver en gaat in hoog tempo bergopwaarts. U wordt hierbij behoorlijk door elkaar geschud, dus goed vasthouden. Aangekomen op de bergrug geniet u van een fraai uitzicht over de botanische tuin van het Oasis Park, het schiereiland Jandía en de nabijgelegen plaats La Layita. De weg terug volgt dezelfde route maar dan in een afdalende variant. Houdt u ook hierbij goed vast en de gordel om.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Boottochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanaf vrijwel alle havens op Fuerteventura zijn boottrips mogelijk, die variëren van een tochtje met een glasbodemboot of piratenschip tot catamaranexcursies en zeiltochten van een dag, met onderweg gelegenheid tot zwemmen en snorkelen al dan niet inclusief lunch. Vanuit de haven van Corralejo vertrekken ook regelmatig schepen die via Los Lobos, waar u van de weldadige rust en het natuurschoon kunt genieten, naar de Papagoya-stranden van Zuid-Lanzarote varen. Hier gaat u voor anker om te zwemmen en te snorkelen. De boten hebben meestal een glazen bodem waardoor u permanent zicht heeft op de visrijke onderwaterwereld tussen Fuerteventura en Lanzarote. Wilt u niet alleen zwemmen voor de kust maar buureiland Lanzarote echt ontdekken, dan boekt u een andere excursie waarbij de overtocht met een ferry wordt gemaakt. Eenmaal op de plaats van bestemming hebt u alle tijd Lanzarote uitgebreid te verkennen.