Sporten op Fuerteventura

Fuerteventura is het windsurfeiland bij uitstek, maar ook andere sporten zoals duiken, golfen, fietsen, zwemmen, tennissen, zeilen en paardrijden kunt u hier prima beoefenen.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Fuerteventura zijn meerdere golfbanen waarvan twee grote 18-holes banen in Caleta de Fuste: Golf Club Salinas de Antigua, waar golfles voor beginnende golfers wordt gegeven en Fuerteventura Golf Club, die een prachtige ligging aan zee heeft. Fraai gesitueerd in de vulkanische vallei bij het dorp Las Playitas ligt Playitas Golf. Ook dit is een 18-holes golfbaan met uitstekende trainingsfaciliteiten in de hieraan verbonden golfacademie. In Jandía kunnen zowel de geoefende als de beginnende golfspeler terecht op de 18-holes baan van ‘Golf Club Jandía’. Bij alle golfbanen zijn golfclubs en trolleys te huur. De komende tijd zullen nog meer golfbanen op het eiland verschijnen.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fuerteventura is vanwege het schone zeewater, de gunstige watertemperatuur en de boeiende onderwaterwereld een prima duiklocatie. In veel kustplaatsen zijn duikscholen aanwezig waar zowel ervaren als beginnende duikers terecht kunnen. De verschillende duikgebieden hebben ieder een eigen karakter. Aan de oostkust is de kleur van het zeewater door de zanderige, begroeide zeebodem, turquoise. Een bekende duiklocatie hier is Caleta de Fuste.

De westkust heeft een meer rotsige bodem, zoals bij de plaats Ajuy. In dit gedeelte kan de wind behoorlijk opsteken waardoor waakzaamheid gepast is. Daar worden door ervaren duikers diepe onderwatergrotten geëxploreerd. Een andere bijzondere duiklocatie is El Rio, de tien meter diepe zeestraat tussen Corralejo en Isla de los Lobos. De zee rond het eiland Lobos maakt deel uit van een beschermd natuurgebied vanwege het rijke en diverse onderwaterleven. Aan de zuidkust treft u bij een duik in de omgeving van het dorp Morro Jable, doorgaans grote scholen vis aan.

Surfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fuerteventura is een waar surfparadijs. Terwijl de beginnende surfer zich liever aan de rustigere oostkust bij Caleta de Fuste of in de lagune van de Playa Barca begeeft is de geoefende surfer vooral aan de westzijde van het eiland te vinden waar de hoogste golfen zijn. Jaarlijks worden in juli en augustus op de Playas de Sotaventa de Wereldkampioenschappen Windsurfen gehouden. Tegenwoordig maakt ook kitesurfen hier onderdeel van uit. In alle grote vakantieplaatsen zijn surfscholen en is materiaal te huur. Zo biedt Natural Sense mogelijkheden om aan de stranden van Corralejo en Cotillo te kitesurfen, surfen en ook om SUP (Standuppadeling en Kajaking) onder de knie te krijgen. Ook Protest SurfSchool in La Oliva en Homegrown in Corralejo bieden diverse surfmogelijkheden.

Fietsen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Alle vakantieplaatsen hebben fietsverhuurbedrijven waar u toerfietsen en mountainbikes kunt huren. Fuerteventura is vrij plat en daarom zeer geschikt om met de fiets te verkennen. In sommige badplaatsen zijn zelfs fietspaden aangelegd waarover u rustig van uw accommodatie naar het strand of het centrum fietst. In het binnenland maakt u gebruik van de geasfalteerde hoofdwegen waarop u weinig last heeft van het overige verkeer. U kunt het eiland ook verkennen door een ‘off road’ mountainbiketocht te maken over rotspaden, door bergachtige gebieden en langs verlaten stranden. Fietstochten van diverse lengtes en moeilijkheidsgraden kunt u ondernemen op zowel eigen initiatief als onder leiding van een gids.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Zeilen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Enkele grote vakantieclubs en –resorts in Jandía Playa, Esquinzo, Tarajalejo en Corralejo organiseren zeiltochten met catamarans. Wanneer op de boot nog plekken vrij zijn, mogen ook toeristen meevaren die niet gast op het betreffende vakantiecomplex zijn. Voor een boottocht op een zeewaardig jacht bent u in de havens van Corralejo, Costa Caleta en Morro Jable aan het goede adres.

Zwemmen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De stranden zijn schoon en de kwaliteit van het zeewater is goed. De temperatuur van het zeewater ligt ’s zomers rond de 22°C en is in de wintermaanden minimaal 17°C. Fuerteventura biedt hiermee uitstekende omstandigheden voor een frisse duik in zee. Bij de meeste bekende stranden is zwemmen tamelijk veilig. Voorzichtigheid is uiteraard geboden bij hoge golfslag. Een rode vlag geeft aan dat zwemmen is verboden. Een groene vlag betekent dat zwemmen veilig is, ook voor kinderen. Bij een gele vlag mogen alleen geoefende zwemmers het water in. Langs de (stille) stranden van de west- en noordwestkust kan de sterke onderstroom ook de geoefende zwemmer ernstig in de problemen brengen.

Tennis

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tennissen doet u op de tennisbanen van de grotere hotels. Ook niet-hotelgasten mogen hier tegen betaling spelen. In verschillende hotels in Esquinzo/Butihondo en Jandía Playa kunt u tennisles van gediplomeerde tennisleraren krijgen.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Fuerteventura zijn maneges in Tarajalejo, Jandía Playa en Triquivijate van waaruit prachtige paardrijdtochten door indrukwekkende vulkaanlandschappen en langs grillige kusten kunnen worden ondernomen. U kunt hier ook paardrijdlessen nemen. In La Pared is een manege die gespecialiseerd is in Spaans rijden, een techniek die lijkt op western-rijden.