Stranden op Fuerteventura

Fuerteventura heeft meer dan 150 stranden, de meeste met goudgeel fijn zand. Aan de oostkust liggen de drukke playa’s, maar eenzame afgelegen stranden zijn ook te vinden.

Playa de Sotavento

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa de Sotavento de Jandía is een dertig kilometer lang goudgeel strand met fijn zand tussen Costa Calma en Morro Jable. Het heeft rustige en drukke gedeelten. Het strand is geschikt voor kinderen omdat het in zee geleidelijk afloopt. Watersporters weten de weg naar Playa de Sotavento goed te vinden. Voor veel windsurfers is dit een favoriete stek en het heeft een duikschool. Bij laag tij ontstaat een lagune met kniehoog warm water. Naturisme is op bepaalde delen van dit strand toegestaan.

Playa de Corralejo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij de badplaats Corralejo ligt ‘Playa de Corralejo’. Het is een drukbezocht strand met fijn goudgeel zand. Playa de Corralejo is vooral populair bij surfers en gezinnen met kinderen. Het heeft een duikschool en op het strand zijn bars en restaurants. Aan het strand liggen verschillende hotels en appartementen. De stranden van Corralejo maken deel uit van het natuurreservaat ‘Parque Natural Las Dunas de Corralejo’.

Playa del Matorral

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa del Matorral is het brede goudgele strand van Jandía Playa. Het wordt ook wel ‘Playa de Jandía’ genoemd. Het is een druk en toeristisch met veel voorzieningen als kleedhokjes, douches, toiletten, ligstoelen en parasols maar ook bars en restaurants. Door het kalme water en het geleidelijk in zee aflopende strand, is Playa de Matorral zeer geschikt voor kinderen. Ook windsurfers komen hier graag en er is een duikschool. Op het strand staat een vuurtoren ‘Faro de Jandía’, die het zuidelijkste punt van Fuerteventura markeert. Tevens geeft de vuurtoren aan waar het gedeelte van het strand voor naturisten begint.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa Blanca

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa Blanca ligt op loopafstand van het centrum van Puerto del Rosario. Het wordt door kantoorpersoneel, dat in de hoofdstad werkt, gebruikt als plek voor de lunchpauze. Vanaf het strand heeft u een mooi uitzicht op de haven en de stad. Op zonnige zondagen kan het druk zijn doordat de inwoners van Puerto hier van de zon genieten. Verder zijn het vooral surfers die op de hoge golven afkomen. Door verraderlijke stromingen en onveilig zwemwater wordt hier echter vaak de rode vlag gehesen, ten teken van een zwemverbod.

Playa del Castillo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa del Castillo ligt aan de noordwestzijde van Fuerteventera, ten zuiden van vissersdorp El Cotillo (NB: bij Caleta de Fuste aan de andere kant van het eiland ligt een gelijknamig strand). Het brede strand bevindt zich onderaan steile kliffen. Door de stevige wind die hier waait is het een geliefde plek voor de geoefende windsurfer en kiteboarder. Zwemmen is hier vanwege verraderlijke stromingen doorgaans niet veilig.

Playa de Barlovento

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa de Barlovento ligt samen met Playa de Cofete op een afgelegen plek aan de noordkant van het eiland. Bebouwing is in de wijde omtrek niet te ontdekken. Samen zijn de stranden twaalf kilometer lang en gemiddeld zestig meter breed. Zwemmen is hier levensgevaarlijk, maar voor eindeloze wandelingen over het ruige en eenzame strand is het een ideaal gebied.