Ontspanning op Fuerteventura

Volop ontspanning vindt u op Fuerteventura tijdens een dagje winkelen, een wandeling door één van de prachtige natuurparken of een bezoek aan een luxe wellness-centre.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een uitgebreid aanbod aan winkels vindt u in ‘Las Rotondas’ in Puerto del Rosario, ‘Atlántico’ in Caleta de Fuste en in het centrum van Corralejo. Deze ‘centros comerciales’ bieden een scala aan schoenen- en modewinkels, juweliers en parfumerieën. Veel producten, zoals parfums zijn goedkoper dan in Nederland. In de centra zijn ook veel horecagelegenheden te vinden.

Daarnaast heeft iedere badplaats altijd wel één of meerdere supermarkten. Hier kunt u terecht voor dagelijkse boodschappen, (zwem)kleding en huishoudelijke artikelen. De prijzen liggen vaak wat hoger dan bij de grote supermarkten buiten de toeristencentra, waar de plaatselijke bevolking zijn inkopen doet.

Op verschillende plaatsen op het eiland zoals in Corralejo, Caleta de Fuste, Costa Calma en Jandía Playa worden meerdere keren per week toeristische markten gehouden. Hier worden voordelige zonnebrillen, sieraden, badkleding, houtsnijwerk en lederwaren aangeboden. De kwaliteit van (‘merk’) artikelen staat over het algemeen goed in verhouding tot de prijs waarop doorgaans ook nog valt af te dingen.

Natuurparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Parque Natural de las Dunas is een natuurreservaat nabij de toeristenplaats Corralejo. Het omvat een gebied van 25 km² met metershoge duinen en lange zandstroken. Tijdens een wandeling geniet u van de omgeving maar ook van de intense rust. Het is de habitat voor enkele zeldzame zoutminnende planten en verschillende vogels. Door de voortdurende wind en aanvoer van Saharazand, veranderen de duinen voortdurend van plaats en vorm. Ze worden daarom ook wel ‘wandelende duinen’ genoemd.

Het grootste deel van Jandía, in zuidelijk Fuerteventura, is onderdeel van natuurreservaat ‘Parque Natural de Jandía’. Het is een gebied vol belangrijke natuurlijke elementen: een woestijnachtig duinlandschap, stranden met mooie vergezichten en donker vulkanisch gesteente met unieke plantensoorten. Hoogste punt van dit natuurpark en tevens van heel Fuerteventura, ligt op 807 meter en heet de ‘Pico de la Zarza’.

Parque Natural de ilsote de Lobos’ is het beschermde natuurgebied op het eilandje Isla de los Lobos ten noorden van Fuerteventura. Hier leven vele zeldzame soorten planten en vogels, die dan ook beschermd zijn. De stilte en rust zijn hier indrukwekkend. Hoogste punt in het natuurpark is de krater van La Caldera de Lobos die 127 meter boven de zee uitstijgt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het comfortabele Hotel Faro Jandía in het zuiden van Fuerteventura heeft een uitgebreid Wellness-centre waar u zich weer helemaal kunt opladen in de fitnessruimte, het zwembad en de sauna. Ook in de jaccuzi, onder waterjets en aan een rugmassage kunt u zich helemaal overgeven.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Fuerteventura wordt volop gewandeld door de bijzondere landschappen die het eiland rijk is. Langs de kust zijn vaak wandelpaden aangelegd zodat u al wandelend van het uitzicht over de fraaie stranden geniet. Het binnenland van Fuerteventura is ruig, ruw en droog. Het heeft de nodige uitdaging, ook voor sportieve wandelaars. Op het eiland zijn meerdere routes uitgezet. Populair wandelgebied is Isla de los Lobos, het eilandje enkele kilometers ten noorden van Fuerteventura. Hier vindt u een zeldzame rust en ongerepte natuur. Neem voldoende drinkwater mee, zorg voor een goede kwaliteit zonnebril, beschermende kleding en zonnebrandcrème tijdens uw wandeltochten. Vooral ’s zomers kunnen de temperaturen flink oplopen en brandt de zon behoorlijk.